torsdag 13 januari 2011

Integritet och DSK pt 2

Många av mina vänner på facebook har börjat använda något som kallas "places". Det innebär att man lägger ut var man befinner sig ofta och precist. Funderar på debatten om integritet när folk samtidigt kan låta fejan få all denna information och det pussel som ständigt läggs om vad och vem och var.

Är det så att man tycker det är okej när man själv delar informationen eller är det så att man inte fattar att man bidrar till övervakningssamhället och Den Totala Kontrollen? Jag tycker det är läskigt. Snart behöver vi inga hemliga tvångsmedel eller så kan vi i alla fall inte med trovärdighet ha synpunkter på att sådan införs, det behövs liksom inte.

Nåja, fejan är bra på många vis. Vet inte om du minns att jag berättade om DSK - Den Stora Kärleken för ett tag sedan. Det gjorde jag för att få spela Billie Holliday men nu har jag dessutom tack vare fejan efter 20 år återknutit kontakten. Jag vet att det redan då fanns vänner som tyckte att DSK inte var så bra för mig. Det är inte utan att det är lite spännande.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Kommer det inte hem skummisar och plundrar ens lägenhet om man ständigt talar om var man för tillfället befinner sig?

Jah Hollis sa...

Om man berättar att man inte är hemma alltså?

Alla smutsiga detaljer sa...

Så kan det så klart också vara - om dom vet var man bor.