onsdag 26 januari 2011

Smekmånaden för SD är över?

Idag har jag haft det tvivelaktiga nöjet att sitta i kammaren i Sveriges Riksdag och lyssna på debatten om "Våldsbejakande extremism". Omgiven av Sverigedemokrater, ett stort gäng, och en Kristdemokrat. Många av personerna runt omkring mig hade uppenbara problem att sitta stilla, undrar vad det beror på?

Nåja, debatten var okej. Både stort och smått kom upp. Det jag uppskattade mest var nog att alla faktiskt tog chansen att knäppa Åkesson på näsan när det gäller hans argument att "ingen tar debatten/vågar ta i frågan" och liknande argument. Exempel på exempel på olika saker som gjorts och görs radades upp av olika företrädare. Det var också bra att man faktiskt satte hårt mot hårt och på riktigt ifrågasatte de "fakta" som Jimmie slängde sig med. Förhoppningsvis är smekmånaden över.

Det finns fler som borde ifrågasätta vad Sverigedemokraterna verkligen hämtar sin "kunskap" ifrån. Utanför kammaren stod det en hord av journalister som nästan trampade ner varandra i sin iver att få en kommentar av Åkesson. En del av dom kanske borde gå en kurs hos BBC när det gäller förberedelser för intervjuer

Inga kommentarer: