söndag 2 januari 2011

Silly Season

Januari är ju av tradition början på något nytt. I fotbollens värld kallas det Silly Season eftersom det är nu man köper och säljer nya spelare runt om i Europa. Jag gillar det. Det är längtan och väntan efter den kommande säsongen och snack om vad som är möjligt och inte. Det är spekulationer om vad man behöver på vänster- och högerkanten och om anfall och försvar.

Samtidigt pågår något slags Silly Season inom politiken. Sossarna och Miljöpartiet ska välja nytt. Antagligen kommer Centern och Kristdemokraterna inom kort avisera det samma. Så, nu gäller det att formera nya lag. Märkligt nog förstärker inte Vänsterpartiet trots att man rasat i tabellerna. Dessutom har partiledaren aviserat att han gärna förlänger sitt kontrakt, hm.

Konstigast i fråga om Silly Season-händelserna är dock Piratpartiets ledaravhopp. Rick Falkvinge lämnar efter fem år. Smart med tanke på att partiet antagligen haft sin storhetstid och Rick som egentligen inte är politiker utan något slags entreprenör ska så klart rida vidare på nästa våg. Det förvånar inte alls. Att det varit storm inom piratpartiet med en massiv kritik mot Falkvinges ledarskap är tydligen en annan sak. Det som förvirrar mig mest är hur man väljer en ny partiledare. Vad jag har läst så har Rick utnämnt sin efterträdare "Bara partistyrelsen godkänner det" så blir Anna Troberg ny ledare. Hon har gått i patiledarskola ett tag. Hon blir säkert jättebra men vad säger medlemmarna om att inte få vara med och bestämma?

Inga kommentarer: