onsdag 5 januari 2011

Fåglarna

Har du läst om den mystiska fågeldöden? I USA har tusentals fåglar ramlat ner från skyarna, dom ligger döda på gator och torg. Först trodde man att fåglarna stressats ihjäl av nyårssmällare men det har man tydligen reviderat.

Samtidigt upptäcks samma fenomen i Sverige. Hundratals döda fåglar på gatan. Den senast förklaringen verkar vara att dom blivit påkörda av en lastbil. Men jag undrar jag. Hur skulle en lastbil kunna hinna döda hundratals fåglar? Anledningen sägs ha varit att fåglarna ätit av vägsaltet och varit så stressade av att kyla och ont om föda att dom inte flyttat sig när faran närmat sig. Knasigt.

Men, är det matbrist det handlar om tycker jag att det är dags för oss alla och en var att göra en insats. Du kan göra det genom att lära känna dina lokala fåglar. Här har du tips på en kurs som kan göra skillnad för dina närmaste grannar. Kanske kan du vara den som ser till att vi undviker nästa fågelmassaker! Gör en insats, anmäl dig idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

nja, folk matar fåglar överallt. I stan får de massor av käk. Saltet kanske är en del av problemet, men snarare nån helt annat. Nån har nog kollat för mycket på Hitchcock

Mikael K sa...

Läste härom veckan om fåglar som fick mögligt bröd.

Heter kursledaren verkligen Dufva i efternamn?