söndag 23 januari 2011

Gör om mig

Söndag och solen skiner. Inga åtaganden och dagen ligger blank - skulle man kunna tro. Nejdå, idag är dagen som är som gjord för nästa steg i vårreningen. Alla eders Alla har ju äntligen kommit igång med träningen, det är bra även om det är en bit kvar. Nu är det dags för nästa steg. Den mer inom-kroppsliga rensningen

Storhandling och stormatlagning är ju i och för sig inte ovanligt i detta huset men nu är det nya grejer på gång. Ena dottern har beslutat sig för en ny diet. Det handlar om att må bättre så det är bara att bejaka och haka på. Den ska vara sockerfri, jästfri, vetefri och laktosfri. Rena och enkla smaker för att lära om. Visst - vi kör så får vi se vad det blir. Först städa skafferiet - sedan fylla på. Samtidigt ska jag göra matlådor för på onsdag kommer det en tjej för att hjälpa andra dottern med hennes matte och i utbyte får hon matlådor för en vecka. Bytesekonomi när den är som bäst.

På tal om byten och gör om och börja på nytt. Idag har vänstern 4,3 % i SIFO och är därmed det minsta riksdagspartiet. Sossarna krymper och högerkrafterna breder ut sig. Kanske är det dags för storstädning i detta skafferiet också. Eller storstädning? Nja, det är snarare påfyllning vi behöver. Kanske är det dags att faktiskt prata om ett framtidsprojekt. Vad vilja vänstern och vart vilja vänstern. Skulle vi inte ha en genomgripande diskussion om EU? Var tog den där framtidskommissionen vägen? Ska vi fortsätta prata RUT och jobbskatteavdrag så har vi antagligen försuttit vår chans. Nog nu! Nu är det dags att vi sätter agendan, inte dansar efter deras pipa.

Inga kommentarer: