söndag 15 september 2013

Kyrkoval

Idag är det val till föreningen Svenska Kyrkan. Jag är inte medlem och kommer således inte att rösta. Jag tycker det är konstigt att vara medlem i en förening vars grundtankar man inte delar. Väldigt många av mina bekanta är tydligen med vad det verkar. Det överraskar mig.

Sen är det alla panikupprop att folk ska rösta för att inte SD ska få makt i kyrkan. Alltså, det är väl bra om människor med demokratiska och humanistiska värderingar röstar för dessa just för dessa och för att man tycker att ens förening ska bygga på sådana värderingar? Jag tänker att om föreningen Svenska Kyrkan drar till sig SD-sympatisörer så säger det mer om kyrkan än om mig och andra som inte intresserar oss för denna. Så, uppropet borde vara - rösta för att du vill ha en förening som bygger på humanistiska principer.

Jag önskar att Svenska Kyrkan och andra föreningar, kyrkor och församlingar hade samma status. Jag tycker att kyrkan gör massor av bra saker så som hjälper flyktingar och annat. Det finns det många som gör. Men om nu majoriteten av föreningens medlemmar inte vill att de ska hålla på med det (vilket jag verkligen inte hoppas), tja - då är det föreningens vilja.

Slutsatsen är då. Var med i föreningar du bryr dig om. Gå på årsmöten eller delta i val. Det är superviktigt oavsett om det är Hammarby Fotboll, sossepartiet eller Svenska Kyrkan. Alla val har betydelse men vi har skilt Svenska kyrkan från staten av ett skäl. Låt det förbli så.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det gäller ju också att man hållt på rätt lag när man så småningom står inför pärleporten. :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

de som tar sig dit ja.