tisdag 15 februari 2011

Land ska med lag byggas?

Är det någon som minns bevekelsegrunderna för varför man införde RUT-avdraget? Det handlade om att medel- och överklassen smet från skatten. Det handlade om att man hellre valde svartarbete än att följa lagen. Alltså, vi ändrar lagen för att passa dom besuttnas intressen.

Är det någon som minns bevekelsegrunderna för ROT-avdraget? Svartarbete och skattesmitare någon? Jag tycker personligen att det vore sjukt smakligt om regeringen istället för att gynna nya kök och badrum lade pengarna som man nu skyfflar ut till - ja just det - medel- och överklassen på att verkligen renovera miljonprogrammen. ROT-avdrag för allmännyttan? Men allmännyttan begår ju inga skattebrott så det går ju inte an.

Eller föresten, vi som bor i hyresrätt begår ju visst brott. Mest hela tiden. När vi inte saboterar våra lägenheter och skrämmer våra grannar (för vem vill väl ta ansvar när man inte själv äger) så säljer vi våra kontrakt svart. Det verkar i alla fall vara högerns syn på hyresrätter och i synnerhet allmännyttan.

Då tar vi fram det där lilla trollspöt, vi avskaffar skiten. Bort med hyresrätterna så försvinner svartkontrakten?

Nej kära högern, det funkar inte så. Förvisso subventionerar vi bort högerns brottslighet men när det gäller hyresrätter så är svaret ett annat. Vi behöver fler bostäder. Vi behöver fler bostäder till ett rimligt pris. Vi behöver hyresrätter, för så vill vi bo!

PS Detta är faktiskt inlägg nummer 1000, tjoho!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Läste att man kan få göra rut-avdrag om man hyr in en kock som lagar maten när man har fest. Det låter ju som en väldigt seriös skattepolitik. :-P