onsdag 16 februari 2011

Skämmes Reinfeldt, skämmes!

Antar att du hört om regeringens försök att tvinga media (DN) att lägga till rätta nyheter och ändra rubriksättning. Jag blir sjukt förbannad när jag hör det. Det är Berlusconi-fasoner att försöka styra media och det tyder på att regeringen är på väg att tappa greppet. Det där med att tillsätta en statssekreterare för att sprida propaganda var kanske inte så lyckat ändå.

Lite ironiskt är det också att man skickar fram Sofia Arkelsten att försvara - inte regeringen utan - moderaterna. Frågan handlar ju bland annat om svarthandel med hyreskontrakt i Stockholms innerstad, något som Arkelsten själv misstänktes ha varit inblandad i nyligen. Även den affären ledde till att moderaterna kritiserade media för bevakningen.

Det finns få saker som jag tycker så illa om som när politiker försöker styra media. Eller, det gör man ju hela tiden genom sina utspel men jag menar mer direkt. Att genom hot och krav tala om för media vad och hur man ska rapportera är något annat. Den typen av agerande hör inte hemma i en demokrati där oberoende media så klart är en bärande del. Många politiker har nog förbannat diverse rubriksättningar genom åren men man får faktiskt stå för vad man säger. Nä, skämmes Reinfeldt, skämmes!

Edit; glömde den riktiga skämsgrejen - lyssna här.

Inga kommentarer: