onsdag 9 februari 2011

Vakna

I Egypten genomfördes igår dom största demonstrationerna hittills sedan upproret mot regimen började. I Tunisien är det inte heller över, snarare pågår väl något slags lågintensivt ställningskrig och även en hel del våld. Människor verkar förvisso vara lyckliga över utvecklingen så här långt men ändå.

Dom unga, dom som inte bjudits in till förhandlingsborden, var dom som tillslut fick nog. Dom unga som söker frihet, arbete, rätten att bli vuxna innan dom går in i medelåldern typ. Alltså, frihet, arbete, bostad, bröd - hur svårt kan det vara.

Inga jämförelser i övrigt men igår kom datainspektionen med sin årliga integritetsrapport. Där framgår att 75 lagförslag och händelser under 2010 direkt påverkar den personliga integriteten för vanligt folk. Strax är det också dags för datalagringslagen.

Samtidigt har vi en ungdomsgeneration som är den första på väldigt länge att få det sämre än sina föräldrar (ekonomiskt och materiellt). Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa. Bostadsbristen är enorm, inte minst i storstäder och samtidigt säljs fler hyresrätter ut för varje dag.

I gratistidningar och på nätet är det lätt att få veta var den bästa latten serveras.

Vakna!

Inga kommentarer: