tisdag 1 februari 2011

Frihet och demokrati FTW

Sitter på jobbet och följer hur människor samlas på frihetstorget i Kairo. Det är galet hur ordnat allt går till och hur glada och lyckliga människor är. Alla sorters människor samlas för ett gemensamt mål. Otroligt spännande hur längtan efter frihet och rättvisa kan förena människor. Kravet på Mubaraks avgång är mycket tydligt.

Samtidigt är det helt makalöst hur vår utrikesminister dag ut och dag in står fast vid att inte ställa sig på folkets sida. "Dom som kräver Mubaraks avgång har inte tänkt igenom följderna" var hans budskap igår. VA? Säg det till dom hundratusentals människor som nu samlas för att gemensamt kräva demokrati. Säg det till dom tusentals politiska fångar som torterats i Egyptiska fängelser. Säg det till dom barn och gamla som svälter runt om i landet.

Al Jazzera är rapporterna tydliga och analyserna genomtänkta. "Inga flaggor eller symboler från politiska partier eller andra grupperingar syns på torget - detta är ett folkligt uppror över alla gränser", rapporterar man med tydlig glädje och stolthet. Vi lever i den mest spännande av tider, vi får vara med om att ytterligare en del av världen reser sig som en person och kräver frihet! Det är vackert att se.

Idag kom det tråkiga nyheter från Irak, den senaste månaden har över 250 personer dödats i landet. 150 av dom var civila.....

Inga kommentarer: