måndag 21 februari 2011

Nedrustning någon

Hörde på morgonradion att vapenindustrin klarat sig finemang genom lågkonjunkturen. Inga problem med att sälja vapen inte. Även krigsindustrin i mer bred bemärkelse verkar ha det okej. Senast igår hörde jag att man flugit in två fulla flygplan med legosoldater till Libyen för att skydda diktatorn.

Men vad är det fråga om? Samtidigt som folk gör uppror för att dom inte har mat, arbete och utbildning så lägger man miljarder och åter miljarder på vapen och militär runt om i värden.

Vi pratar om det också, vitt och brett. Det går bra för den svenska vapenindustrin. Vi investerar i fattiga länder om dom gör motköp i vår vapenindustri. Vi åker land och rike runt och säljer JAS och Karl-Johan och allt vad dom heter. DOM DÄR VAPNEN SOM DÖDAR MÄNNISKOR RUNT OM I VÄRLDEN. För det är just vad det handlar om.

Dom vapen som vi säljer är dom vapen som dödar. Dom kulor som exporteras till länder som Egypten och Libyen är just dom kulor som sedan dödar människor som kräver demokrati och frihet. Vi kan stå där på barrikaderna och snacka hur mycket som helst om hur vi stödjer dessa kämpar men ska vi bidra på riktigt då är det dags att börja snacka nedrustning och sluta sälja vapen!

Inga kommentarer: