söndag 4 januari 2009

Stoppa kriget, ni skjuter på barn

Nu är det fullt krig i Gaza. I skydd av mörkret har israeliska soldater re-occuperat Gaza, ett område utan elektricitet, medicinsk kapacitet, fullt av apatiska barn. "Lämna era hem", har Israel uppmanat. Vart då? Var ska människor ta vägen? Alla vägar ut är spärrade sedan lång tid tillbaka. Det finns dessutom inga drivmedel till eventuella fordon.

Ni skjuter på försvarslösa människor.

Igår demonstrerade israeler i Tel Aviv mot Israels krigspolitik. Idag blir det demonstration i Stockholm. Demon går från Sergels torg till Israels ambassad kl 14. Kan du inte vara där så uppmanar jag dig att åtminstone följa nyhetsrapporteringen. Det kan du göra här och i många andra media:

Expressen
Aftonbladet
DN
SvD

Jag tycker också att du ska titta på nedanstående klipp som handlar om barn i flyktingläger. Dom finns inte bara i Gaza, dom finns på många platser i världen men i detta ögonblick lever barnen i Gaza under attack.

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Satan vad sorgligt.

Klarabella sa...

Det är så hemskt. Jag vågar inte ens titta på filmen...

Alla smutsiga detaljer sa...

Slow, ja det är sorgligt. Klarabella - det är inte farligt, men man blir arg och taggad att säga ifrån. Det är ALTID barnen som lider mest och får betala priset för våldet. Det är förjävligt helt enkelt.