onsdag 9 januari 2013

Ner i gruvan

Tillbaka på jobbet efter tre veckors ledighet. Det känns okej även om det tog lite emot att behöva gå och lägga sig tidigt på kvällen igår. Känner att det är nyttigt för hjärnan att veckla in sig i lite svåra problem, inte bara planera dagens lunch- och träningsaktiviteter. Det finns många nötter att knäcka. Dels faktiska uppgifter och dels mitt eget förhållande till svaren på dessa uppgifter.

Nåja, annars har jag några projekt i det privata på gång. Ett beslut om att inte boka in mer än två (politiska/föreningsmöten) per vecka ska återinföras. Det ska också upprätthållas strikt. Kan andra säga nej borde det ju funka för mig. Alltså, jag ska verkligen träna på att säga nej utan motivering och som råg i ryggen har jag ovanstående beslut. Hur ett sådant beslut kommit till är väl mindre viktigt, att det är jag som bestämt tillsammans med mig själv måste väl vara lika giltigt som ett annat beslut?

Så är det träningen. Har kommit igång bra under ledigheten. Nu ska jag bara hitta frekvensen som är rimlig. Minst tre ut och springa-tillfällen per vecka, 50 sitt ups/dag och utmaningen 100 burpees är grunden. Därutöver ska jag se till att upprätthålla frekvensen på den funktionella träningen även dagar när jag inte hinner springa. Det kommer bli bra.

Så slutligen, spendera mindre tid med sociala medier och mer tid i verkligheten. Hur jag ska upprätthålla detta har jag inte klurat ut ännu. En sak är att jag ska återuppta mitt pyssel. Har tagit på mig (helt själv) att brodera ett budskap på något. Jag håller för närvarande på att göra mönster. Vart efter det tar form ska du få se hur det blir.

Ja, det var väl det för idag. Nu ska jag fundera på sexjuridik resten av dagen. Det ska bli kul.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Visst är det lite underligt att vi som har (har haft) skrivbordsjobb ofta jämför det med att jobba i en gruva? :-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Haha, ja - faktiskt men det är ju en metafor :)