tisdag 5 januari 2010

Valfrihet - på många sätt

Att jag tycker att vårdvalet är korkat är väl ingen nyhet? I Stockholm har vårdvalet hittills lett till fler friska hos läkare, färre besök hos distriktssköterska och mindre förebyggande vård. Vården fördelas sämre mellan dom som verkligen behöver det och dom som egentligen borde lägga sig med en alvedon under täcket. Dessutom har antibiotikaförskrivningen ökat väsentligt vilket vi får betala för i framtiden.

Idag läser jag i tidningen att förskoleavdelningar i utsatta områden stängs på grund av vårdnadsbidraget. Nähä, det var väl en överraskning för alla att det var just i dom utsatta områdena som detta skulle ske. Språkkunskaperna hos barnen kommer att försämras. Skolsituationen i segregerade områden blir än värre. Kristdemokraterna låtsas som ingenting. "Det man missar i språket tar man igen i trygghet." Snälla ni, hur trygg känner sig en sexåring som kommer till första skoldagen och inte förstår vad folk säger? Snacka om missriktad satsning.

Finns det någon "reform" som regeringen infört som lyckats egentligen?

Själv funderar jag på jobb. Är det dags eller är det helt tokigt att börja om. Det är 9 månader till valet. Ska man hålla ut eller hoppa. Valrörelse är roligt men det är å andra sidan nytt jobb också. Oj vad svårt det är, oj.

2 kommentarer:

Mikael K sa...

http://www.youtube.com/watch?v=0Ag8J2NMYmc&feature=related

Alla smutsiga detaljer sa...

http://www.youtube.com/watch?v=wMD7Ezp3gWc
Fast den passar egentligen bättre på förra bloggposten.