onsdag 13 januari 2010

ASD goes CSI

Det var drama i min sömniga by igår. Jag bor väldigt strategiskt till vid torget med fönster åt tre håll och igår fick jag verkligen nytta av dom. Plötsligt såg jag ett bylte som låg på marken lite undanskymt. Strax efter ett gäng människor som viftade och ringde och hipp som happ var det blåljus i form av både polis och ambulans på uppfarten.

Mannen som legat på marken åkte iväg i ambulans och strax efter gick att läsa i nättidningarna att det var fråga om en misshandel och att personen också blivit knivskuren i ryggen och att polisen letade efter två gärningsmän, en man och en kvinna. När jag tittade ut genom fönstret strax före jag skulle gå och lägga mig, nästan fyra timmar senare, var det fortfarande pådrag med poliser och hundar som spårade. Mannen måste varit illa därann tänkte jag.

I morse när jag åkte till jobbet mötte jag en bekant på väg ner i underjorden. Som den skvallertant jag är var jag tvungen att förfasa mig över det som hänt i vår lilla lugna hörna.

- Men, sa hon, det var ju min granne!
- Va, sa jag - det var värst.
- Ja, jag mötte honom och hans tjej i hissen vid halv 8.
- Nej, det är inte möjligt för just då åkte ambulansen iväg, sa jag.
- Men han blödde i handen och sa att han hade blivit knivskuren.

Snabbt räknade vi ut att det måste varit dessa två personer som polisen sökte och som var gärningsmännen. I deras fat ligger så klart att som är kända bråkstakar. Som dom goda medborgare vi är har vi nu sett till att rättvisan kan ha sin gång. Så kan arbetsdagen börja.

6 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Bravo!

Klarabella sa...

Mycket bra gjort! Sånt vill jag också vara med om, men sen när jag tänker efter så är det nog bäst att det inte händer mig också...

Veronica sa...

Bra där Marielle!

rocky sa...

Då kan du ju komma och ta prover på blodet som är smetat lite här och var i min trapp..

Jah Hollis sa...

Hört talas om Damernas detektivbyrå? :-)

Anonym sa...

Bra gjort! Läste notisen i Metro på morgonen dagen efter om den knivskurna mannen och fick funderingar kring om jag verkligen gjorde rätt som valde att bo kvar i detta område?! Men våldet finns överallt, gäller bara att bekämpa det på rätt sätt! Grannen J