onsdag 8 september 2010

Brev till Maud

Kära Maud,

ditt parti har under decennier stått på barrikaderna för att avveckla kärnkraften. Det finns många skäl till varför det bör göras. Det är en smutsig energikälla och avfallet är farligt, inte bara i 100 000 år utan just nu. Maud, ditt parti gjorde tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet en energiöverenskommelse som ledde till att vi kunnat påbörja en avveckling. Barsebäckreaktorerna är ett bra exempel. Nu säger du att det är okej till att bygga nya eftersom du misslyckats med att lägga ner dom gamla. Jag förstår inte hur du tänker där. Är det som med vargarna? Om man skjuter några så blir dom fler?

Maud, under 90-talet var det ekonomisk kris. Den svenska ekonomin var bland annat efter den borgerliga skattesänkarperioden i moras. Då krävdes svåra och drastiska beslut. Det var Centern, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som fick ta dom besluten. Tillsammans sanerade dessa tre partier ekonomin. Detta är två exempel på när Centern och Vänstern faktiskt har samarbetat för att uppnå resultat. I närtid skulle man kunna nämna bordläggningen av buggningspropositionen och FRA-lagen - innan ni släppte även den ideologiska tråden.

Du säger nu att du inte kan tänka dig ett samarbete med Socialdemokraterna om SD får en vågmästarroll i riksdagen. Detta beror enligt dig på att Mona samarbetar med Vänsterpartiet. I Karlskrona och andra städer runt om i landet samarbetar Centern med Sverigedemokraterna. I Karlskrona säger dessutom dina regeringspartners Kristdemokraterna att man föredrar SD framför Socialdemokraterna. Jag förstår inte riktigt dina prioriteringar Maud. Jag förstår verkligen inte. Jag vill inte sjunka så lågt att jag hänvisar till Centerns bruna historia men ibland blir man sugen.

Slutligen Maud, du är ju väldigt intresserad av arbetsrätt. Ja, att försämra den alltså. Inte bara för unga utan för alla löntagare. Jag tänker på det ibland när jag ser en valaffisch där det står "Utan företagare stannar Sverige". Det är så klart sant men vad händer utan arbetare? Har du funderat på det Maud? Här kommer ett lästips, en av dom bästa texterna jag läst på länge.

Med vänlig hälsning

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Jag gjorde ett valkompasstest i en tidning. Centern kom sist på min lista, till och med efter SD (vilket kanske kan verka märkligt). För mig känns det bara som om att Centern är ett parti som har gjort sitt. De kunde lika gärna vara en underavdelning till Moderaterna.