måndag 20 september 2010

Makt åt dom maktlösa

Det sägs att dom etablerade partierna har duckat i "integrationsfrågan" eller ännu värre "invandrarfrågan". Vad är det för jävla fråga? Det vi i hela samhället misslyckats med är att få folk att känna sig delaktiga. Att få folk att ta makt över sitt eget liv.

Trenden är väldigt tydlig. I dom mer besuttna områdena runt om i landet vandrar folk ur huse för att rösta fram utförsäljaralliansen. Allt för att berika sig själva. Sverigedemokraterna aktar man sig för eftersom man vet att ett läge som det vi har nu kommer att riskera börsfall, höjda räntor och svagare krona.

I medelklassområdena, där man sneglar mot villan över fältet och är rädd för sitt jobb och sina ungars skola, där stoppar man en rasiströst i kuvertet.

Sen finns det områden där dom helt maktlösa bor. Det finns områden i Sverige där vi misslyckats så kapitalt att få människor att känna sig delaktiga att man inte ens känner sig lockad av att gå och rösta. Det finns områden där mindre än 40% av dom röstberättigade lagt sin röst.

Det är dom etablerade partiernas misslyckande. Att vi i Sverige 2010 har ett sådant brutalt klassamhälle att människor inte ser att deras röst mot klassamhället, rasism och främlingsfientlighet spelar någon roll. Nu finns det för mig bara en väg framåt. Att organisera dom som detta berör allra mest måste vara överordnat.

Det finns ingen tid att slicka sår. Det finns ingen tid att gråta. Det finns bara tid att kämpa, mot rasism och främlingsfientlighet och därmed mot klassamhällets alla bojor!

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

Jag håller med dig, förutsatt att du med "organisera" i näst sista stycket menar "föra dialog med", "välkomna i gemenskapen" och "respektera". Och det gör du såklart.

Alla smutsiga detaljer sa...

Ja, exakt så och när jag säger att vi ska organisera så är det ett bevis på hur långt sjukan stäckt sig. Som om DOM vore oförmögna att organisera sig själv. Välkomna i gemenskapen, öppna upp och respektera - det är helt klart ett bättre sätt att uttrycka det. Sedan gäller det inte bara dom där 60 % som inte röstat i den marginaliserade förorten, det gäller oss andra också!
Tilläggas ska att jag är ledsen, arg och trött idag. Jag kanske slirar på orden. Samtidigt som alla dom här känslorna far genom kroppen så vet jag att det alltid är mörkast - just före gryningen.