måndag 31 december 2012

Nyårslöften

Kollade upp förra årets nyårslöften. Det är nämligen en finfin grej med att blogga. Det finns där på pränt. Man kan inte smita undan även om man skulle vilja. Det var de gamla vanliga. Mer träning och bättre disponering av tid. Tja, det är väl bara att fortsätta med samma inriktning skulle jag tro. Jag lovar alltså fortsätta dessa ansatser även nästa år.

Annars är jag väldigt förtjust i 2010 års löften. Då lovade jag att släppa taget lite oftare, att ha dåligt samvete lite mer sällan och att bry mig lite mer om mig själv. Det är bra ansatser men svårt. Ska försöka ta tag i även dessa löften. Utmana mig gärna på dessa. Det svåraste är att inte ha dåligt samvete så ofta. Jag tycker nämligen allt som oftast att jag borde gjort mer för andra, mer för att fler ska få det lika bra som jag faktiskt har det.

2009 var jag så inne i att vara tonårsförälder, ett tillstånd som inte sällan betyder kaos. Då hade jag inte tid för nyårslöften eftersom jag hade fullt upp att hålla mig fast i karusellen. Det känns skönt att läsa nu när man kommit ut på andra sidan. Man gör nämligen oftast det, även om man inte tror det när man är mitt inne i orkanen. Är du själv inne i den svängen finns det några texter i arkivet att hämta kraft ur. Jullov och nyår brukar vara tider som är jobbiga när man är just tonårsförälder nämligen.

Mitt första bloggår var 2008. Då lovade jag att städa garderoberna, både de fysiska och de mentala. Det har jag väl klarat av hyfsat liksom att inte vara till lags så ofta. De övriga löftena var väl i klass med 2010 vilket betyder att jag verkligen måste jobb hårt med dem i år. Ojojoj, ta bättre hand om mig själv. Äta nyttigare, springa mer.... ja du fattar.

Mitt ständiga löfte, det känner du till vid det här laget, är att alltid säga emot när någon säger något rasistiskt. Det gäller i det lilla och det gäller i det stora. Detta löfte har jag levt med i tio år nu så dess ursprung går inte att finna i bloggen men det är ändå kanske mitt viktigaste. Det hoppas jag fler följer nästa år.

Mitt nyaste "löfte" är att jag ska inleda året med utmaningen 100 burpees. Det innebär att man gör en burpee dag ett (vilken infaller den 2 januari) så gör man 2 dag 2, 3 dag 3 och så vidare tills man dag 100 gör - just det: 100 burpees. Om man av någon anledning skulle missa en dag så får man ta igen det nästa dag men missar man två dagar är det bara att börja om. Hakar du på?

Gott nytt år i alla fall, löften eller inte.

Inga kommentarer: