torsdag 13 december 2012

På hög

Ibland blir man tvungen att lägga besvikelser på hög. Besvikelsen över människor som man tänkte väl om som visar sig vara skrutt, ögontjänare och fegisar. Besvikelsen över att tiden inte räcker till. Besvikelsen över att en själv inte räcker till. Besvikelsen över den stora tröttheten som tar över. Besvikelsen över sakernas tillstånd helt enkelt.

Idag är en sådan dag.

I morgon är en annan dag säger dom. Fan trot. Tänker att det krävs lite mer än en natt emellan för att få känslan av förändring. Jag trodde inte att jag var typen som kunde närma mig den berömda väggen men där står jag nu, en decimeter från tapetmönstret. Det är en märklig känsla.Att aldrig känna sig pigg. Att det flyter lite trögare där uppe. Att minnet svajar. Jag måste skala bort och rensa upp. Skaffa mig ett liv.

I morgon är en sådan dag.

Alltså, ikväll ska jag inte göra choklad, jag ska inte baka och jag ska inte tvätta. Jag ska heller inte stryka, laga mat eller dammsuga under granen. Jag ska inte tvätta, bädda rent och jag ska inte packa morgondagens väska. Det gjorde jag inte igår heller, fast jag önskar att jag hade orkat. Jag ska inte göra någonting i kväll förutom ligga på soffan och titta på tv, för det är allt jag orkar.

Jag ska alltså inte....

Inga kommentarer: