torsdag 6 december 2012

Springtime

Hallå, det är en viktig dag idag. Jag skulle kunna skriva om en massa saker som har upprört mig sedan igår men eftersom jag har bestämt mig för en personlig grej så tänker jag att ni kan få några saker att fundera på själva. Lite hemstudier helt enkelt.

Här kommer frågorna:

Den första grejen jag undrar kring är diskussionen om att förbjuda "kriminella organisationer", eller deltagande och stöd därtill. Tanken är att om man ger pengar eller liknande stöd till Hells Angels så ska man kunna straffas för det. Det är ingen ny diskussion, den har pågått i riksdagen i minst 15 år, men nu har den blossat upp igen. Själv tror jag att det är en livsfarlig väg att gå. Vem bestämmer i morgon vilka organisationer som ska vara förbjudna att stödja? För tjugo år sedan var ANC en sådan. I Tyskland har det varit förbjudet med nazistiska organisationer, ändå är det nazistiska våldet högst levande. Jag tänker att det är handlingar som ska bestraffas. Om det ekonomiska stödet är ett faktiskt bidrag till brott borde stämpling och försök till brottet i fråga räcka. Hur tänker du?

Den andra frågan handlar om skolan. Jag tror att en del av nyckeln till framgång är att lärarna måste gå in i klassrummet och från dag ett se sina elever som A-barn. Alltså, barn som är kompetenta och intresserade. Sedan är det upp till läraren att upprätthålla detta intresse. Jag träffar inte sällan lärare som fortfarande säger "man ser ju redan när dom är små om dom ska misslyckas eller inte". Vad tycker du om det?

Tredje frågan handlar om Alexander Gernts återkomst i landslaget. Förra veckan dömdes han av hovrätten för två tillfällen av misshandel. Igår meddelade SvFF att han är tillgänglig för landslaget, om han är sportsligt på nivå. För mig är det enkelt, han har två års villkorlig dom. När den är över kan han få komma tillbaka. Tycker du han kan representera i landslaget?

Men, nu till det viktiga. Har bestämt mig för att provspringa i kväll. Det är snöigt och halt. Inte optimalt men nu står jag inte ut längre. Står inte ut helt enkelt.

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Akta dig så du inte bryter ben och armar av dig i halkan!