onsdag 10 oktober 2012

Vår beredskap är god

Igår cyklade, gick och sprang ett antal Greenpeace-aktivister in på två av våra kärnkraftverk. De lyckades ta sig förbi avspärrningar utan problem, viftandes med flaggor med texten STRESSTEST! Bakgrunden är så klart dels att kärnkraften är farlig som sådan men också det "stresstest" som faktiskt gjorts. Detta testet visade brister men regeringen anser att vår beredskap är god.

I förra veckan ställde dels Per Bolund (MP) och dels Jens Holm (V) frågor om säkerheten vid våra kärnkraftverk. Detta har gjorts i många omgångar men dessa frågor var ovanligt vältimade. Både Annie Lööf och Lena Ek svarar på frågorna med att det finns inga problem med säkerheten vid våra kärnkraftverk.

Om två ministrar så uppenbart inte förstår allvaret i säkerhetsbristerna vid landets kanske absolut farligaste verksamhet är jag glad att någon genom civil olydnad gör oss uppmärksamma på hur det i verkligheten ser ut. Du hittar frågestunden med ministrarna här. Klicka på anförandena av Bolund och Holm om du inte vill titta hela timman.

Så finns det de som tycker man ska bygga ny kärnkraft......


Inga kommentarer: