måndag 15 oktober 2012

Idag vill jag att du

Jag vaknar upp till en grå morgon. Grå på så himla många sätt. Rasistpartiet Sverigedemokraterna är tredje största parti i morgonens opinionsmätning och jag undrar lite lätt vad det är för fel på folk?

På vilket sätt skulle världen bli bättre om rasismen fick ta ännu större plats?

Kollar in på twitter. Ser folk rasa mot den nya käcka #hashtaggen #minrasism. Den uppmanar till att folk ska komma ut med sina fördomar, tror att upphovspersonen sedan vill att man ska få absolution för de samma. Det funkar inte så. Det får inte funka så.

Även om det plötsligt  verkar vara okej att vräka ur sig vad som helst. Hallå, det är dags att ta en funderare till. Agenda, K-GB, du på gatan - Sverige har inget massinvandringsproblem. Sverige står inte inför islamiseringskatastrof. Vi riskerar inte att dö ut den plågsamma demografi-döden.

Seriöst. Vi måste göra något åt det här nu. Det största hotet som finns för oss etniska svenskar mitt i livet och alla andra som bor i vårt avlånga land är att rasismen får fortsätta gro. Att det slentrianmässiga uttrycket får fäste under förevändningen "man måste ju ändå få prata om det".

Att våldet, såväl det verbala som det fysiska får ta mer plats vore förödande.

Så, prata på men prata sanning. Det som sker nu är att vi lyfter på locket till en massa lögner. Säg ifrån istället. Om du inte VET med säkerhet att en sak är si eller så, utgå från det goda. Integrera dig (ja, det är en tvåvägsprocess). Lär känna. Öppna dörren. Tänk efter. Sluta tro på saker som inte är fakta. Ifrågasätt. Bilda dig, gå en kurs eller nåt. Och slutligen:

Det finns en organisation som granskar det här. Det kostar inte mycket att prenumerera på organisationens tidskrift men du blir både klokare och mer förberedd på diskussion. Det är nästan skyldig dig själv det. Du hittar info här.

Inga kommentarer: