torsdag 16 juni 2011

Vem hotar vår säkerhet?

För en månad sedan ungefär blev jag men framför allt en grupp ungdomar som genomförde en manifestation mot utförsäljningar av hyresrätter överfallna av nazister. En grupp män gick helt sonika fram till ungdomarna och tog banderollen ur händerna på dem. Själv blev jag bara undanskuffad medans en annan kvinna kastades i backen med följden att hennes knä hoppade ur led.

Som jag berättat om tidigare fotograferade vi händelsen. Vi har hittat bilder på nätet som identifierar förövarna och vi har skickat allt till polisen. Vi vet var en av dom skyldiga bor. Vi har blivit förhörda och polisen har inlett en utredning som nu verkar gå mot sitt slut.

Serverat på ett silverfat verkar polisen välja att lägga ner utredningen utan att ens försöka få till stånd ett förhör med dom som vi pekat ut. Det handlar om ett politiskt attentat. Ett angrepp på demokratin. Det handlar om att skrämma och hota i syfte att uppnå ett politiskt mål. Jag undrar om polisen hade underlåtit att genomföra förhör om det hade varit Ahmed och Muhammad som var misstänkta.

Inga kommentarer: