lördag 21 maj 2011

Fega as, SMR går till attack.

Idag var det manifestation mot utförsäljningar på Golfängarna i Sundbyberg. Jag var där för att hälsa på och kanske säga några ord. Totalt var vi kanske 12 personer vid det bord Ung vänster ställt ut. Två unga tjejer höll en banderoll med budskapet "Ge fan i våra hyresrätter". Förbipasserande gav glada tillrop och skrev glatt under namninsamlingen.

Då plötsligt, från ingenstans, kliver sex (vuxna) män resolut fram. Dom går rakt fram till tjejerna som håller banderollen och säger, den här ska bort. Jag trodde först att dom skojade men insåg snabbt att det här var allvar. Ungdomarna som alla var i 18-20:års åldern blev så klart väldigt skakade. Killarna tar banderollen och går mot sjön för att slänga iväg den.

Så jag och några andra av dom lite äldre som var där går efter och jag skriker åt folk att ta bilder. (Det finns ett helt album). Killarna vänder då och är mycket hotfulla. Dom försöker ta min mobil och ger sig på en annan kvinna och slänger henne brutalt i marken.

Vid det här laget inser jag att det är läge att ringa 112. Sagt och gjort. Jag berättar vad som händer och killarna inser att det är läge att anse operationen utförd. Dom börjar gå med raskare steg och jag ger polisen koordinater. När dom springer iväg går jag tillbaka till ungdomarna och kvinnan som åkt i backen (inte allvarligt skadad).

Alla är skärrade och vi väntar på att polisen ska komma. Det gör dom också. En timma och tio minuter senare. Vi är tacksamma att det inte blev mer handgemäng. Poliserna var treviga och bra men dom borde så klart varit där en timma tidigare. Suck.

Kontentan, sex män i 25-30:års åldern gav sig alltså på ett gäng tonåringar. Dom var ute efter att sätta sig i respekt och skrämmas. Fega as säger jag, fega as!

Uppdatering
Jag skriver att det handlar om SMR i rubriken. Jag kan så klart inte vara säker på det men dom känns igen från tidigare attacker och dessutom har SMR en liten grupp anhängare som viftar med sina flaggor och klistrar klistermärken runt Sundbyberg.

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Dom sägs ju inte ha plats för "veklingar och fegisar i sin organisation". Uppenbarligen har dom det. Har ni bilder på dom är det ju bara att servera polisen bevisen.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, men polisen ska välja att utreda....

D.K sa...

Hej du skriver i ditt inlägg om att ni har ett helt album med bilder på de attackerande nazisterna, skulle väldigt gärna få titta på dom.

Du kan mejla mig på huroncrooks@gmail.com

Micke sa...

Hoppas att ni har polisanmält polisen för att det tog sådan tid för dem att komma, eftersom ärendet nu kommer att tas upp i Polisens interna disciplingrupp.