lördag 11 juni 2011

Preludium

Den senaste veckan har varit full av förberedelser och planering inför dotterns skolavslutning. Många års arbete ska ju krönas med en ordentlig fest. Det var mat och vin och champange och tårta i långa banor. När vi var som flest i vår (lilla) lägenhet var vi nog trettio personer. Varmt var det men finns det hjärterum....

Så är då en era över för den ena av mina två ungar. Nu är det dags att ge sig ut i vuxenlivet på riktigt. Att hon har jobb underlättar ju och ger en möjlighet att planera och kanske rent av hitta en lägenhet framöver. Spara till att resa och leva är ju inte heller dåligt. Inser hur många som har det annorlunda. Fast jobb är för dom flesta ungdomar en dröm som man knappast vågar drömma om. Och därmed är möjligheten till egen bostad är långt borta.

Nu har jag en dotter kvar att lotsa genom slutet av barndomen. Det ska nog gå bra. Hon är nämligen både listig och stark. Och eftersom jag blev oprivat genom att lägga ut en bild på studentskan igår kan jag inte låta bli att lägga ut en till idag. En blick in i den ljusnande framtid kanske.

Inga kommentarer: