lördag 7 maj 2011

Missbruk och missbrukare

Sitter och tittar på nyhetsmorgon där Emma Igelström berättar om sitt missbruk. Hon är tydligen alkoholist. Tidigare har hon skrivit en bok om sin bullemi. Däremellan har hon tagit ett gäng medaljer och satt ett antal världsrekord och inte minst varit med i mästarnas mästare. I sitt missbruk har hon förskingrat på jobbet, erkänt och dömts.

Samtidigt skriker tidningarna ut att Ola Lindholm ertappats med kokain i kroppen. Det är förskräckligt. Ola är barnens hjälte både från TV och som chefredaktör för Kamratposten. Men, nu "är han körd". Jag funderar på varför? Alltså, vad lär man barn om man kastar Ola på sophögen? One strike and your out?

Och vad är det som skiljer Emma Igelström från Ola Lindholm? Båda har begått brott. Den ena genom att hon förskingrat pengar den andre genom att missbruka. År det ett problem? Jag tycker det. Att göra missbruk kriminellt är ingen framgångsväg. Kanske tål det att fundera på. Domen i domen. Emma ska ha all credd för att hon tar itu med sitt problem och för att hon nu genomgått behandling. Jag hoppas Ola får samma chans.

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Men den gamle kokainisten Patrik Sjöberg får allas sympati nu när han blivit ett sexoffer. Och Plura som tycks ha snortat i sig åtskilligt har blivit en folkkär mysgubbe. För att inte tala om Tommy Körberg och Py Bäckman och så vidare...