torsdag 5 maj 2011

Död åt fotbollen!

Det finns många sätt att döda folkrörelsen fotboll. Dom flesta av dom verkar vara i omlopp just nu. Att hota en ledare eller spelare är ett av dom mer effektiva och mer förkastliga sätten men inte det enda. Polisens strategi är glasklar. Hårdare straff och fotboja är den enda vägens politik som det verkar.

Varför är det så tyst om dom riktigt stora frågorna? Varför pratas det inte om hur Fotbollförbundet kört över medlemsdemokratin när det gäller 51 % regeln? Om den avskaffas handlar det ju de facto om expropriering av dom idag medlemägda klubbarna.

Och du, den där nationella samordnaren som regeringen tillsatte. Var tog han vägen? Han som skulle samordna insatser MOT ORDNINGSSTÖRNINGAR. Igår skrev två blå ministrar att man förvisso inte tänker lagstifta nu men kanske senare. Dock ser man ändå det som en lösning att ta bort ståplats. Samtidigt så kanske det inte är något problem eftersom det faktum att mina skattepengar tydligen inte räcker till att bekosta polisinsatser på gator och torg längre utan dessa kostnader ska också lämpas över på klubbarna. Det kan sluta med att vi får fotboll inför tomma läktare och då är spiken i kistan verkligen inslagen.

Nej! Ge mig en samordnare som samordnar GOD LÄKTARKULTUR. Våga ta steget och tillåta pyroteknik i ordnade former. Bejaka den glädje och kreativitet som Ultras innebär. Känn kärleken och glädjen som sprids på läktaren. Och du, framför allt, påstå inte att det är farligt att gå på fotboll om du för det första inte själv varit på plats, för det andra ibland går på krogen utan att klaga över riskerna och för det tredje inte har för avsikt att själv bidra till bättre stämning.

3 kommentarer:

Jeanette sa...

Word!

Ullskog sa...

Saken som sådan med boja, när får du ta av den? Hur kul är det gå med boja på vardagstid, eller du ska resa utomlands. Du är ju inte dömd för ett brott utan du blir avstängd lite hur som om du råkar vara ett känt ansikte som är nära en plats som det blir stök på. Och boja skall du då bära för inte komma nära stadion, men sen då som sagt.

Tänk om våldsmän som har besöksförbud mot kvinnor skulle tvingas ha en sån, vilket liv på personlig intrigitet det skulle bli.

Alla smutsiga detaljer sa...

Ullskog, angående fotboja på personer med kontaktförbud - det är på gång. Dina andra frågor är relevanta.