tisdag 3 maj 2011

Gissa nyheten

En av fördelarna med att vara hemma igen är att jag kan odla mitt nyhetsmissbruk. Efter en hel veckas torka är det fritt fram att vara uppkopplad och invirad igen. Fast, det har ju inte hänt särskilt mycket. Eller, jo - igår så avrättade USA Bin Ladin, utan föregående rättegång, men det kunde man tyvärr förvänta sig.

I Örebro och Västra Götaland är det dags för omval. I dag har SR låtit göra en opinionsundersökning. Enligt den kommer valdeltagandet att sjunka. Big surprice? Knappast va? Det var lite skojigt ändå för i radiorepet frågade man också runt om partisympatier. Det var sossar, vänsterpartister och folkpartister och alla sorter. Roligast var dock tjejen som skulle rösta på Moderaterna. När hon fick frågan "varför" så svarade hon "tja, jag vet ju inte så mycket om politik.....".

Så var det gissa nyheten. Ja, själva grejen är ju faktiskt rubriksättningen. Läser nämligen i Aftonbladet att en svensk person blev vittne till flyktingtragedi! Eller, dom skriver "Svensk vittne till båtflyktingdrama".Alltså, ombord på ett lyxfartyg tvingas dom stackarna bevittna hur en gummibåt med nio flyktingar ombord nästan går under. Stackars lyxsvenskarna, behöva utsättas för sådant! Eller, hur menar rubriksättaren egentligen?

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Bra slogan för Moderaterna: Partiet för oss som inte vet så mycket om politik. :-)

Jah Hollis sa...

På tal om Usama. Bildt kommenterade i radion i går eftermiddag och sade att "världen kommer att bli bättre utan Usama bin Ladin." Exakt hur kunde han inte förklara, men det framstår ofta som om han pratar först och försöker tänka sedan. Han vill ge sken av att vara insatt och kunnig, men ofta är det tvärtom.