måndag 26 maj 2008

Vi har ju (snart) ingen lokal..

I mitt kvarter finns en lokal där bland annat den lokala idrottsföreningen håller till. Lokalen ligger i en av hyresfastigheternas källare. Förr spelades det både fotboll och bandy men på grund av växthuseffekten eller något är det mest fotboll nu för tiden.

Eller fotboll, jag vet inte om det är det heller men gubbarna ses där och de drar väl iväg en boll eller två innan de får dra i sig en öl eller två. Trevligt och socialt.

I lokalen finns också pingisbord och lite annat och jag kan lova att många ungar har lajat både kvällar och helger. Självklart ordnas fester, många par har nog träffats där,

När jag gick förbi lokalen igår stod en liten tandlös pojke med ett jätteleende tillsammans med sin pappa och sträckte upp sin något opumpade boll mot Bullen. Bullen är mannen som så länge jag kan minnas varit materialförvaltare i lokalen. Självklart fixade Bullen bollen liksom han slipat skridskor till kvarterets ungar och öppnat lokalen för dem som vill in. Bullen känner alla och är helt enkelt en fantastisk vuxen att ha i krokarna.

Det är snart slut med det. När nu alla lägenheter ska ombildas till bostadsrätter är självklart denna typ av lokal helt utrotningshotade. Visa mig den bostadsrättsföreningen som till ett rimligt pris hyr ut till en förening som vår lokala idrottsklubb. Nej, det är nog ett minne blott.

Så, om inte andra argument biter. Låt bli hyresrätterna - för Bullens skull!

Inga kommentarer: