söndag 12 december 2010

Välkommen till världen?

Jaha, så var då Stockhom en stad som andra. Terrorn har slagit till. Visserligen dödades "bara" själva terroristen som det ser ut men ändå. Anledningen sägs vara att vi har trupper i andra länder och att vi låtit Vilks tala fritt om rondellhundar och annat. Presskonferensen hos polisen är fullsatt men knappast festlig och folklig.

Om det nu är så att terroristerna slagit till i stan funderar jag på varför polisen inte snappat upp hotet förren det per mail skickades direkt till dom? Var är alla underättelseverksamhet när man behöver den? På presskonferensen sade polisen med emfast att dom "använder alla LAGLIGA medel dom kan" i utredningen. Betyder det att dom helst skulle vilja klampa in som dom gjorde i Göteborg (vad hände med det förresten?) eller att dom skulle vilja avlyssna lite som dom tycker?

Jag tror inte världen blir tryggare och säkrare för att man släpper loss polisen eller för att man kan spana hur som helst. Jag tror att världen blir tryggare och säkrare av rättsäkerhet. Jag tror inte världen blir säkrare av fler soldater till Afghanistan. Jag tror världen blir tryggare och säkrare om vi börjar snacka fred och nedrustning.

1 kommentar:

法律-筆記 sa...

It will be nice if I know Swedish.But it okay.It is a good blog.Welcome to my blog. (Alexchris123 Taipei,Taiwan.)