onsdag 8 december 2010

Det går (inte så) bra nu

Idag kom SCBs stora partisympatiundersökning. Den visar att moderaterna är landets klart största parti. SD och MP går också framåt. Det är illavarslande på flera plan. Framför allt undrar jag vad folk bygger sina val på.

Igår kom den så kallade PISA-undersökningen som visar att resultaten i skolan är sämre än på länge. Skolverket och den forskning som finns tillgänglig pekar ut segregationen och det fria skolvalet som dom två viktigaste faktorerna. Dessutom konstateras att den undervisning som handlar om att allt mer arbete lämnas åt den enskilde eleven (och föräldrarna) gör det sämre. Alltså, det behövs fler lärare. Björklunds kommentar att det kommer att bli värre innan det blir bättre är oerhört cynisk. Han är beredd att offra många av våra barn och ungdomar på sitt altare och hans väg leder ännu djupare ner i klyftan.

För någon dag sedan kom en undersökning som visar att de så kallade jobbcoacherna inte fungerar. Miljardbelopp betalas ut och ingen vet om det ger någon som helst effekt för dom arbetslösa. Det samma gäller nystarst- instegs- och ungdomsjobb. Samtidigt konstateras att vi har en av Europas sämsta a-kassor.

Moderaterna är största parti i SCBs stora undersökning och alliansen leder stort över, ja - vad vi nu ska kalla andra sidan. Utförsäljningarna fortsätter. Ask ljuger. Bildt utreds för krigsbrott. Tolgfors älskar USA. SJ är på väg att spåra ut på riktigt. Luftfartsverket klarar inte att hålla flyget igång. Rättsväsendet är i förfall. Hemlöheten ökar. Apoteksutförsäljningen ger en halv miljard rakt ner i fickan på riskkapitalister. Listan kan göras väldigt mycket längre.

Vad är det ni röstar på? Vad är det ni röstar på?

Hallå, det är dags att vakna!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

M har en del stolpskott på det lokala planet med:
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1321358/M-topp-anklagas-foumlr-fult-paringhopp.html

Björklunds liknelse om att vända en atlantångare känns lika otidsenlig som hans skolpolitik. En sådan manöver gör man väl med ett finger i dag (fast det ju knappast finns några Atlantångare kvar).