lördag 25 december 2010

Julirritation

Så var själva aftonen över. Det är idag man ska krypa upp i soffan med dom nyfådda böckerna, käka praliner och knäcka nötter. Fast först en långpromenad så klart.

Det blir nog inget av med det. Har drabbats av en ytlig julirritation som jag inte riktigt vet hur jag ska bli av med. Är tillbaka på det där stadiet där jag skulle behöva tillbringa lite tid med mig själv. Vara ensam och tyst, det längtar jag efter. Men, mamma som numera nästan alltid är ensam och tyst längtar så klart efter motsatsen.

Nåja, det finns värre saker än att vara lite julirriterad. Det finns också värre saker än att ha förköpt sig lite på prylar och pryttlar inför jul. Det finns värre saker än att inte fått allt man önskade sig och det finns definitivt värre saker än att vara insnöad.

Det finns redan massor av fattiga människor i Sverige. Nu blir det värre. När högerns arbetslinje slår igenom med full kraft handlar det inte om att alla ska göra vad dom kan eller ha rätt att jobba. Nej, det handlar om att när du inte kan arbetar ska du heller inte äta. Så enkelt är det i högerns Sverige.

Välkommen du sköna nya värld.

1 kommentar:

Jerk sa...

Jag har haft samma julirritation..jag har den när det blir sommarsemester också..för min del handlar det om att stressa ner..det tar ett gäng timmars sömn och helst ett par dagar i ensamhet så är det över..sen är det bara lugnt och skönt att vara "hemma" i skogen..
Så nu också..nu är min irritation över, så självklart åker jag söderut imorgon..

God fortsättning på dig!