tisdag 4 november 2008

Vårt behov av revolution

Så är det äntligen dags. Valet i USA bevakas som vore det en världsunik händelse. Jag är ledsen att behöva berätta det för dig men det är det inte. Oavsett om Obama eller Mc Cain vinner kommer det inte att bli någon revolution. Den "socialism" som Obama sägs stå för är så klart en chimär. Visst, det kanske blir den första färgade presidenten i USAs korta historia. Visst, Obama kanske står för en eller annan nyhet men jag lovar dig; det blir ingen revolution.

Imorgon när du vaknar kommer USA att vara kvar i både Irak och Afghanistan Många amerikaner kommer fortfarande att behöva minst två jobb för att kunna försörja sig. Inte heller kommer sjukvården att vara mer tillgänglig för människor utan försäkring. Det kommer att finnas lika många vapenbutiker i fattiga områden och utbildningssystemet kommer att vara lika segregerat. USA kommer i övermorgon fortfarande ha den största fängelsepopulationen och majoriteten av de fängslade kommer att tillhöra någon av minoritetsbefolkningarna.

Nej, det blir ingen revolution idag. Inte ens om demokraterna vinner ännu mera än väntat i senaten också. Eller?

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Avslutningen, "Eller" kunde du (nog) ha (eventuellt) strykit. USAs budgetunderskott kommer att fungera som en effektiv bromskloss mot alla tänkbara reformer. Och med tanke på att en skattereform som ökar skatteuttaget tycks vara politiskt omöjlig blir det affärer som vanligt efter nyår.

Mikael K sa...

Jag instämmer i dystersången, allt för många nutida rapporter och berättelser därifrån rör människor som hamnat utanför systemen/försäkringarna och lämnas därhän.