torsdag 6 november 2008

Död åt äktenskapet

Jag tror på kärleken. Jag blir kär hela tiden. Eller, kanske inte kär men i alla fall lite förälskad. Ibland är det bara ett pirr men det känns också härligt. Jag blir förälskad på distans och kär på nära håll, jag är inte så kinkig. Oftast blir det inte mer med det och hittills har det alltid gått över.

Nu bråkar regeringen om äktenskapet och om det ska omfatta alla. Det är så klart otroligt knasigt. Ska vi nu ha ett äkenskapsinstitut så ska det så klart gälla alla. Själv har jag varit gift, nu är jag skild - jag är lyckligare nu. Kristdemokraterna vrider sig. Odell är upprörd. Hägglund påstår sig vara statsmannen. Reinfeldt har tydligen sagt att bröllopsklockor snart ska ringa även för samkönade par, då blir KD:are ännu mer upprörda. I och för sig, har vi tur får vi se fler sprickor i fasaden men i avvaktan på det tycker jag; avskaffa äktenskapet - skilj kyrkorna från staten och leve kärleken när och och hur som helst den uppstår!

För övrigt cyklade jag omkull på väg till jobbet idag. Det var halt som sjutton. Jag är glad att jag hade hjälm annars skulle jag suttit någon annanstans just nu. Det uppstår dock ett dilemma, ska jag köpa dubbdäck eller ett SL-kort?

2 kommentarer:

Seluah Alsaati sa...

Det är vackert att det finns människor som fortfarande tror på kärleken. Att döda äktenskapet är kanske inte fel heller.

rocky sa...

jag har inga som helst planer på att gifta mig med sambon, bara om jag får göra det i Vegas med en Elvisimitatör. Ska det vara så ska det vara.