onsdag 12 november 2008

Det finns inga gratisluncher pt 2

Jag vill ha bättre äldreomsorg. Det är förskräckligt att hemtjänsten inte längre kan sitta ned med de gamla och ta en kopp kaffe eller för den delen hänga upp nya gardiner. Skolmaten måste förbättras, ungarna kan ju inte lära sig något om de inte får ordentlig lunch. Dessutom tycker jag att det är skrämmande hur illa våra vägar sköts. Jag vill ha 80 % av lönen i a-kassa och så vill jag höja taken.

Vi har väldigt stora barngrupper i förskolan föresten och vore det inte dags nu att se till att belysningen fungerar bättre runt om så att vi kan vara trygga när vi går ut. Föresten, på tal om trygghet; polisen måste få mer resurser och jag blir så förbannad när man får vänta i år för att få sin sak prövad i domstol för att det inte finns resurser. Fattar inte varför vi ska behöva ha så höga avgifter till a-kassan och jag förstår inte heller varför staten inte gör något åt miljöförstöringen. Trött är jag också på att kollektivtrafiken bara blir dyrare och dyrare.

Jag tycker att det är helt ok att höja skatten för medel och höginkomsttagare om man tar tag i ovanstående. Jag tycker att det är ok att betala via skattesedeln om jag slipper höga avgifter. Jag tycker det är rimligt att ha både värnskatt och förmögenhetskatt och fastighetetsskatt om man ser till att välfärden stärks. Hur svårt är det att fatta att allt detta hänger ihop.

3 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Håller med. Fattar inte heller varför det är så svårt att förstå detta. Många tänker inte längre än hur mycket skatt de ska betala och fattar inte eller skjuter undan tanken att det behövs skattepengar för att driva vissa verksamheter.

Nej jag säger som en vis människa en gång uttryckte det: "Det är sexigt att betala skatt." ;-)

Mikael K sa...

Javisst.
Idag var det rester igen. I skolan, alltså. Lunchen. Och det är väl okej om mattant och -farbror piffar till käket med en krydda eller annat. Men icke. Mikron finns ju.
Restanledningen är (väl?) att skolbudgeten spricker och att det sedan innebär att ungarna till slut hoppar över lunchen. Samtidigt kommer det dåliga humöret som ett brev på posten.
Hur det sedan utvecklas när barn sedermera blir vuxna är ju olika, men en sak är säker: viljan att betala skatt kommer att vara minimal - i varje fall när skolan kommer på tal.
Vad jag egentligen vill säga är att snålhet straffar sig.

Alla smutsiga detaljer sa...

Cliff, uttrycket vis kan i och för sig ifrågasättas...
Slow, ingen fara - vi sänker kommunalskatten nästa år också i vår lilla kommun...