tisdag 25 november 2008

Dags för krispaket

Idag kom jobbilagan med stora morgontidningen. Den brukar vara ett antal sidor tjock, idag bestod den av 4 (fyra) blad. Den innehöll 14 (fjorton) annonser om lediga jobb.Den största annonsen var nästan en hel sida och bestod av en stor bild på glada människor som sökte arbetskamrater. Annonsen var en annons för arbetsförmedlingen, ett tidens tecken kanske.

Fler och fler företag får dispens för varseltiderna. Samtidigt upprepar högern sitt mantra som om dom fått en släng av touretts syndrom ARBETLINJEN GÄLLER, ARBETSLINJEN GÄLLER. Det spelar inte längre någon roll vad frågan är, svaret kommer att bli det samma. Bävrar är bortglömda och kvar är bara arbetslinjen.

Samtidigt duggar dom tätt nu, krispaketen. EU har ett, Frankrike och England har andra. Självklart presenterar Obama sitt kommande jättepaket och börsen rusar i höjden. Jag undrar varför vi inte har något krispaket i Sverige? En ynka bank har vi "räddat" och i övrigt har vi inte ens lyckats tvinga in dom andra i garantistystemet.

ROT-avdrag, extra barnbidrag, extra bostadsbidrag till pensionärer, det finns mycket att välja på. Alla andra verkar förstå att nu är inte budgetdiciplin högsta prioritet utan nu är det dag för politiska motdrag. Kom igen nu högern, det är dags för aktion!

Inga kommentarer: