torsdag 22 september 2011

Jultidningsdags, typ

Kommer du ihåg hur härligt det var att få bläddra i den där härliga jultidningskatalogen? Att få välja EN men veta att den där som du så hett längtade efter utöver den som du tillslut bestämde dig för skulle antagligen mamma beställa ytterligare en. Inte sällan var det just den som låg i morgonpaketet på julafton, så man skulle ha något att göra under dagen i väntan på "tomten".

Jag älskade det. Jag har alltid älskat tidningar, tidskrifter och böcker.s Dessutom sålde jag så klart jultidningar. Jag var bra på det. Först ute, sist inne och sinne för affärer. Det var jag. Minns när det stora paketet med leveransen kom. Att paketera alla varorna och sedan ge sig ut och leverera. Hysch, hysch - det var ju en och annan julklapp som levererades till mina klasskamrater.

Idag ska jag nästan göra något i stil med att plöja jultidningskatalog. Jag ska läsa katalogen med kontorsvaror och beställa det jag känner att jag vill ha och behöver. Det känns oerhört lyxigt att sitta och bläddra bland dom glansiga sidorna och bestämma. Fjantigt, kanske det, men också lyxigt.

1 kommentar:

Mikael K sa...

Välkommen tillbaka.
Ja. Det är det jag alltid sagt. Julafton väljer man att ha.