måndag 1 augusti 2011

Almedalsveckan + goes Stockholm

Idag börjar Prideveckan. Själva festen drar väl egentligen igång först på onsdag även om dom riktiga entusiasterna säkert inte kan vänta tills dess. Men, Pride är väldigt mycket mer än fest, glitter och glamour. Det är klart, stan gör sitt bästa för att glittra redan idag. Det är väldigt fint med alla flaggor och glam som klär stan.

Det finns fortfarande en massa folk som tycker att det är illa att Pride intar stan. "Det är bara sex och sex och man undrar varför stan ska behöva upplåta plats åt eländet". Men, förutom att det är fel i största allmänhet så borde folk bemöda sig att titta in på programmet så skulle man snabbt upptäcka att det är så mycket mer. Faktum är att Pride är det närmaste Almedalsveckan som vi kommer i huvudstaden. Och då menar jag den goda sidan av Almedalen, det vill säga massor av seminarier och föredrag som bara pågår och pågår.

Som vanligt håller seminariedelen till mitt stan, på kulturhuset. Det är fint. I år är dock även festen öppen för alla. Hela partajet hålls i Kungsträdgården vilket betyder att du som funderat på vad som pågår bakom dom höga stängslen kan gå förbi och delta utan att det kostar något extra.

Så du, kolla programmet här ovan. Delta på ett spännande seminarium. Ta en öl eller en läsk i Kungsan. Titta in i ett av utställartälten. Ta en sväng om. Lyssna på en konsert. Gå på en gudstjänst. Var glad och tacksam för att det bjuds in till en fantastisk vecka med inte bara lite utan mycket av allt. Det finns egentligen bara en sak att tillägga:

HAPPY PRIDE

Inga kommentarer: