lördag 23 april 2011

Skatteverket avslöjar?

Lördag innebär vanligtvis långfrukost med ordentlig genomläsning av tidning och diverse på datorn. Som du kanske minns har jag efter typ 25 års troget bläddrande i DN bytt morgontidning och idag blev jag igen påmind om varför. DN-debatt? Förr innebar det en verklig nyhet och något att prata om över frukostbordet. Inte längre.

"Skatteverket avslöjar, inga mer pappersblanketter".

Alltså, jag fattar att det för en del människor är en nyhet och lite läskigt. Jag fattar också att vi har en digital klyfta i landet som innebär att en del människor måste få extra hjälp och att man måste se till att till exempel min mamma som är helt okunnig/ointresserad av datorer kan göra rät för sig. Men inte är det dagens debattämne? Skatteverket kunde skickat ut ett pressmeddelande som blivit till ett TT-telegram....

I SvD presenteras på Brännpunkt-nätet en artikel från två socialarbetare där man beskriver hur klyftorna ökar och hur man inte längre har vare sig resurser eller tid att hjälpa som förr. Trångbodhet och barn vars föräldrar är arbetslösa som växer upp under ganska knaggliga förhållanden. Strax där under en artikel av SD som stödjer den där kommunen som beslutat förbjuda tiggeri. Samband någon? Det kan diskuteras. Det är en debatt som är värd att ta, något att snacka om över frukostbordet.

"Skatteverket avslöjar...." Bah, vilket trams!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Men tänk vilken möjlighet för den unga och datorkunniga generationen att hjälpa de äldre. Tänk vilka bekymmer äldre och andra icke datorkunniga skulle slippa om de med kunskaper kunde engagera sig lite och hjälpa dem.
http://jahhollis.blogspot.com/2011/04/deklarationen-avklarad-pa-fem-minuter.html