onsdag 6 maj 2009

Hur fan ska det gå?

Om ett år och en månad slutar min yngsta dotter grundskolan. Hon går i en kommunal grundskola några minuters promenad hemifrån. Jag har ju lite koll på ekonomin i min kommun eftersom jag har ett eller annat uppdrag som fritidspolitiker och därför vet jag att min yngsta dotter kommer att kunna ta sig igenom grundskolan utan att drabbas av det som snart komma skall.

I 3 av 4 kommuner börjar man nu skära ner på skolan(inte i min kommun ännu). Antalet skolbibliotek har drastiskt minskat, i privatskolor finns dom nästan inte alls. Skolhälsovård och kringresurser är nästa resurs att ryka. Till råga på allt har skolförvaltningarna ingen koll över huvud taget på hur man fördelar resurser mellan svaga och mer resursstarka barn. Detta oroar mig. Lärde vi oss ingenting under 90-talet?

Min yngsta dotter kommer alltså att klara sig. Hur är det med dina ungar eller ungar i din närhet? Ska dom bli en ny generation av barn i riskzonen. Jag tycker det är dags att vi kräver mera. Undersökningar visar att folk är beredda att betala mer i skatt om pengarna går till välfärden. Det är dags nu, kräv höjd skatt - inte minst för dom rika!

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

En högst befogad fråga.

Liz1e sa...

det är för j-ligt från början till slut. Idag hade jag en elev som stod med tårar i ögonen och förklarade att hon inte klarar att fortsätta med sin spanska för att hennes kunskaper från grundskolan inte räcker till. Det hade inte funnits lärare på hennes skola och eleverna fick därmed ingen undervisning. Skandal.