tisdag 26 maj 2009

Har du för hög lön?

Sitter hemma i min fåtölj och fyller i rad efter rad med betalningar på internetbanken. Du vet det är den tiden på månaden när man ska göra rätt för sig. Märkligt det där att man numera inte får känna sig vid stadd kassa ens en dag. Till råga på allt ska jag gå till tandläkaren om en timma. Bet av en tand för någon vecka sedan och nu går inte det där besöket att skjuta upp längre. Jag vet inte men det känns som pengarna räcker till mindre och mindre för varje månad, vad tycker du?

Läser i dagens DN att sju företrädare för näringslivet kräver stopp för lönehöjningar. Uppropet gäller både LO och tjänstemännafack av olika sorter. Vi ska dessutom vara beredda att öka arbetstiden vid behov, ställa upp på att frånträda kollektivavtal och så klart att ändra arbetsrätten (fler osäkra anställningar). Någon som är förvånad över dessa krav?

Jag kan minnas fel men är det inte så att företagen fortfarande delar ut vinster till sina ägare? De flesta stora bolagen delar också ut bonusar fortfarande eller har jag drömt att jag läst det?

3 kommentarer:

Almega sa...

Välkommen att diskutera lön och lönesättning på www.mittmatt.nu

Anonym sa...

Girigburkar som vill ha suga ut så mycket från löntagarna som möjligt. Det är vad det är. De kommer ta varje chans att sänka våra löner.

Sänker dom våra löner, sänker vi dom.

Jah Hollis sa...

Det gäller att se om sitt hus i tid:
jahhollis.blogspot.com/2009/05/i-oktober-blir-jah-hollis-en-fri-man.html

I övrigt instämmer jag. Tänk vilket ramaskri det skulle bli om aktieägare och direktörer skull föreslås avstå utdelning och överlöner.