måndag 11 maj 2009

Vad bråkar ni om?

Hörde på radion i morse att mer än 100 barn dödats i strider mellan Tamiler och regeringstrupper på Sri Lanka. Detta i vad som kallas ett veckoslutsblodbad. Nu vet ju jag att Tamilerna vare sig är jättesnälla eller en antivåldsorganisation men att tro att man kan bekämpa dom med detta besinningslösa våld är galet. Minst 100 barn. Hur kan man begå en sådan handling? Hela landet torde vara traumatiserat vid det här laget. Jag hatar sådant våld.

Hörde på radion i morse om en kvinna från Polisario som var i Sverige för att tala om våld och övergrepp i Västsahara. I trettio år har man slagits för självständighet mot ockupanten Marocko. I Västsahara lever man i flyktingläger under ganska vidriga förhållanden och brotten mot dom mänskliga rättigheterna är vanliga. Tortyr och fängslanden är metoder som används. Sedan kvinnan på radion kom till Sverige hade hennes mamma blivit misshandlad och det var uppenbart att det berodde på dotterns frispråkighet. När hon fick frågan om varför hon ändå fortsatte svarade hon lugnt att de mänskliga rättigheterna inte blir mer respekterade om hon håller tyst. Jag beundrar sådana människor.

Läste i tidningen i morse att 40 stycken "fotbollsfans" gått bärsärk på ett flygplan mellan Malmö och Stockholm. Antagligen på grund av att deras lag förlorat. Det var i alla fall den utlösande faktorn. Det spelar ingen roll vilken färg lagets ränder går i dom som beter sig så här är lika stora idioter ändå. Om någon av er mot förmodan skulle läsa denna text så vill jag att ni börjar om från början och tänker över vad ni egentligen bråkar om!

1 kommentar:

Sånger från nedre botten sa...

Hur tänker man när man startar slagsmål på ett flygplan: -Bara vi landar kan jag smita iväg hem? Ska nog f-n vara en gårdare till att göra nåt så dumt.