torsdag 21 maj 2009

Äntligen!

Vaknade förvisso med en jädra huvudvärk men det beror på en ovanligt djup sömn vilket är en bristvara i sig. Känner mig ändå hoppfull inför dagen. Läser på text-tv att moderaterna sjunker i EU-opinionen och dessutom att kristdemokraterna inte tar sig över spärren. Det tycker jag är bra. Det som är mindre bra är att piratpartiet går upp. Det är bara att hoppas att folk börjar läsa på, dels vad andra partier redan gjort men också vad piraterna tänker göra i andra frågor. Sen kan man ju också fråga sig vad ultraliberalism på nätet egentligen innebär. Jag är inte så säker på att laglösa zoner är så himla bra.

Annars är det som sagt äntligen. Anledningen till detta utrop är att jag igår fick besked om min fot/ankel och den röntgen jag var på i förra veckan. Jag kan, så länge smärttröskeln tillåter det, börja träna igen. Ja, det är ju inte så att jag suttit helt stilla de gångna fyra veckorna men nu behöver jag inte nöja mig med cykel och pilatesboll utan kan få lov att ut och jogga lite grann. Det känns härligt även om jag inser att det blir till att börja om från början - igen.

Äntligen är det också för att jag i går kväll tog mig tid att söka reda på en fungerande Spotify-länk. Det har liksom inte blivit av tidigare. Så, nu tillhör jag dom lyckliga Spotifyarna som kan lyssna på vad jag vill, när jag vill. Att jag oftast vill lyssna på pratradio hör kanske inte hit.

För övrigt tror jag kanske inte på SM-guld i år men jag gläds över andra tre poängaren i rad! Forza Bajen.

7 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Härligt med alla positiva nyheter. :-) Och nej, jag tror inte på SM-guld. Har ställt om ambitionerna för denna säsong rätt kraftigt. Men just nu känns det bra i alla fall. :-)

Jah Hollis sa...

Grattis till den fungerande foten!
Ettmålsvinst mot BP låter ju inte så imponerande, men ibland får man vara glad för det lilla.
MFF lär, enligt ögonvittnen, ha bränt hundra målchanser mot Örebro och fick nöja sig med 0-0.

Anonym sa...

Piraterna till Bryssel!
Det kan du räkna med.

Folket har talat.

Anledningen är inte bara att de redan sittande partierna inte gjort tillräckligt för skyddat privatliv, delad kultur och mänskliga rättigheter.

Utan snarare att de faktiskt jobbat i motsatt riktning och infört RÄTTSVIDRIGA lagar som inskränker de mänskliga rättigheterna både enligt svensk lag och EU och FN stadgar.

Jag har aldrig röstat på enfrågepartier innan och jag hade inte gjort det om de sittande partierna hade skött sig innan. Nu har jag inget val. Gränsen är nådd för länge sen och det är dags att rulla tillbaka övervakningssamhället. Dags att ta tillbaka rättsystemet för speciallintressena och ge tillbaka det till folket och driva det i rättvisans namn. Inte på order av främmande makter med ministerstyre , korrupta poliser och jäviga domare.

Det handlar inte om en frizon med kaos på internet, det handlar om mänskliga rättigheter även på internet. Man ska egentligen inte ens behöva rada upp dem, men jag ger ett par exempel för de som är tröga och inte fattat vad det handlar om.

Detta är det som inte är ok och det piraterna strider mot.
*Massövervakning.
*Känslan av att vara övervakad.
*Åsiktsregistrering
*Rättsvidiriga lagar
*Inskränkande på den personliga integriteten.
*Ett samhälle där 25% av befolkningen skall klassas som brottslingar.
*En statsapparat som drivs helt på uppdrag av specialintressen.

Listan fortsätter egentligen hur långt som helst..

Men det är sent och jag har viktigare saker för mig än att läxa upp idioter om vad frihet och demokrati innebär.

kouya sa...

tja nu delar jag inte tidigare kommentators taskiga uppförande, men individen har tyvärr rätt, både alliansen och S har röstat igenom vidriga förslag.

Massavlyssning och registrering på svenska folket utan brottsmisstanke.
det tycker jag säger egentligen nog att politikerna har tappat greppet.

Men du är välkommen till din egen åsikt, bara att jag inte delar den :):)

Alla smutsiga detaljer sa...

Cliff - ja i alla fall när det gäller att ta poäng.
Jah, jag ropade nog hej för tidigt när det gäller foten :-( men vad gör väl det när vi äntligen vinner igen :-)
Anonym och C-M, se dagens inlägg (bara en kort kommentar till er var: anonym - nej, folket har inte talat ännu. C-M, självklart får jag ha en egen åsikt, i synnerhet här på min egen blogg!

Jah Hollis sa...

Anonyma kommentatorer som skriver om att "läxa upp idioter" inger inget vidare förtroende. Med sådana vänner behöver Piratpartiet inga fiender.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jah, eller hur. Det säger det mesta även om jag valde att säga det med ytterligare några ord i gårdagens post.