söndag 17 maj 2009

Livet i Storskogen

Tro det eller ej men jag bor i Storskogen. Ja, alltså det är så min del av den lilla kommunen som jag bor i heter. Numera känns Storskogen nästan som en storstad. Tunnelbanan är livligt trafikerad och på torget finns en bankomat. Det bor ganska många seniorer i min stadsdel och dom är i och för sig ganska skeptiska till den där bankomaten. Den är nämligen orange och sitter på väggen till tobakskiosken. Jag har hört rykten om att det kostar 40kronor att ta ut pengar i automaten. Det är givetvis inte sant.

Igår var det fest på torget. Ja alltså inte sån där organiserad fest med karruseller och sådant. Nej, när jag kom hem efter en dag som funktionär på en idrottstävling så var den lilla lokala uteserveringen däremot full av folk. Vid kvarterslokalen stod bilarna huller om buller och utanför såg det ut som en reklamfilm för norrlands guld.

Det hade varit derby. Storebror Stora klubben i Byn mot Skogen, för en gångs skull i samma division. Idrottsplatsen mitt i byn. Eftersom jag bor i Sveriges minsta kommun kan man nog kalla detta derby på riktigt. Skogen, som faktiskt ligger riktigt bra till i tabellen, spöade Stora laget med 3-1 och jo då, det var nästan bad i fontänen på torget. Fest och glam som det ska vara efter prestigematcher. Livet på landet fast "mitt i stan".Idag spelar Hammarby mot Malmö, jag har inte bestämt om jag ska gå.

För övrigt förstår jag inte varför folk upprörs så mycket att det blir nästan bloggbävning över sjukvårdsupplysningens bonussystem när ingen verkar bry sig om regeringens dito.

1 kommentar:

Bengavoice sa...

Synnerligen träffande och intressant parallell, Alla, det där med sjukvårdsupplysningen och landstingen.
Jag tror i båda fallen att kvaliteten inte har något direkt samband med den tid hanteringen tar.
Hittade förresten, på en vegetarisk kinakrog som bekänner sig till någon diffus religion, en bok som jag skickar vidare till telefonvården: "Nyckeln till omedelbar upplysning".