fredag 15 maj 2009

Livet på landet

Talade just med min mamma i telefon. Hon är lite nervös för hon ska på fotboll ikväll. Tydligen är det fråga om en riktig högriskmatch. Mamma kommer att välja bort ståplats i kväll som hon normalt annars alltid väljer. Hon berättar i telefon att motståndarfansen kommer i bussar och att dom kommer att bevakas av vakter. Mamma kommer att sitta ner under matchen, det var länge sedan det hände.

Tänk att man lägger en sådan match på en fredagskväll. Nä, det inget annat än skandal!

Matchbollen kommer att anlända med flyg. Det är stora grejer på gång. Sex fallskärmshoppare ska landa på planen innan matchen och en av dom har med sig bollen. Sen blir det väl tifo kan jag tro. Mamma tillhör en mycket högljudd falang i klacken och ja, hon åker på bortamatcherna också. Dessutom drar dom sig inte för att ta till hårda metoder utanför plan när dom läxar upp spelarna i deras hem om dom inte sköter sig. Falangen mamma tillhör består av just mammor, mormödrar och en och annan fru - då förstår du att det är allvar!

I kvällens match håller jag på Saxemara och jag hoppas att huliganerna från Sölvesborg sköter sig bättre än sitt rykte!

3 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Kul att ha en mamma som går på fotboll (kanske mina barn också skulle tycka det!?). Du, nu träffade jag en kille som hejar på Bajen! Säkert! Han kommer därifrån, från höjden. Ojoj, det går framåt, nu fattas det bara att jag ska se en match också.

Alla smutsiga detaljer sa...

Du kommer att bli såld. Det är konst, kärlek, sång, drama, smärta - det är kultur helt enkelt.

Jah Hollis sa...

Min lillebror var länge lagledare för det lag där hans pojke var med och spelade som barn. Han sade att det var värre att hålla reda på föräldrarna vid sidan av planen än på småkillarna på planen.