fredag 1 maj 2009

Visste du att?

Barnbidrag, allmän förskola, underhållsstöd, äldreomsorg, rösträtt, bostadsbidrag, a-kassa, kollektivavtal, LAS, MBL och alla andra förmåner du kan tänka dig - inga av dem är självklara. Till största delen är dom ett resultat av kvinnokamp och arbetarkamp. Detta borde vi lära oss i skolan.

För mig är det hur som helst skäl nog. Det fakutm att så många redan glömt vad som ligger bakom det som jag tar för givet räcker. Jag tar till gatorna och jag sjunger internationalen - bonusar och löner till trots. Jag gör det inte för Vanja - inte heller för Lasse eller Mona. Jag stämmer upp för alla dom som kämpat sig till de förmåner jag njuter idag. Jag gör det för att påminna mig själv om att det jag har inte är av gud givet utan resultatet av lång kamp.

Jag gör det för att jag vet även om kampen för att nå dit vi är idag var lång så går det fort att ta det ifrån oss.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ja, gå ut på gatorna och visa dom bara! Hade högern regerat det här landet de senaste 100 åren är det väl tveksamt om vi ens haft kvinnlig rösträtt. Än mindre alla andra reformer de varit emot.

Veronica sa...

Himla bra skrivet! Det är så oerhört lätt att ta det vi har för givet. Skönt med lite perspektiv! Hoppas din fot inte orsakade för stort besvär under promenaden idag.

Cliff Hanger sa...

Du har så rätt så. Hade detta varit Facebook hade jag gjort tummen upp och "Cliff gillar detta".