torsdag 11 september 2008

Småsaker eller dagens morgonradioprat

Äntligen:

Johan Staël von Holstein lämnar kulturrådet. Von Holstein kommenterar själv sin avgång med att han tycker att det är tråkigt att han lämnar kulturrådet eftersom han tycker han behövs.

Män och personer:

Varför finns det så få kvinnor men så många män och personer? Talesmän och talespersoner men sällan taleskvinnor menar jag. De få gånger man hittar taleskvinnor är om de är företrädare för just kvinnoorganisationer, inte om de företräder exempelvis partier eller liknande.

Tips från coachen:

I Frankrike har inrikesdepartementet (justitie) lagt fram ett kontroversiellt lagförslag om ett register över orosmoment. Försvardepartementet protesterar. Alltså, det rakt motsatta mot den svenska FRA-situationen. Folket protesterar på bägge ställena. Presidenten står inte emot kritiken utan drar tillbaka lagförslaget. Något att tänka på Fredrik.

Rondellhundar:

Har SÄPO verkligen ingen mediaträning alls för sina företrädare? Det var väl ingen rondellhundskris man hade i Danmark? Man kan ju fundera över hur snacket går i myndighetens fikarum.

Klicka på respektive rubrik, ha först en åsikt och sedan en bra dag!

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Ja, äntligen! Alla behöver kultur. Få behöver JvH.

Jag googlade på taleskvinna (39900) och taleman (363000). Det kanske är representativt för vårt samhälle. Definitivt en väckarklocka.

Anonym sa...

Jag vill ha fler matpappor, hemmamän, husfädrar, bamabagubbar, frukostvärdar, äh du fattar.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jo, men min poäng är att kvinnor blir quer medans män förblir män. Jag vill alltså se fler talespersoner av bägge könen och färre matmammor och hemmamän om man ska vara konsekvent. Det senare är mindre viktigt när det gäller benämningar men självklart fler av unerrepresenterat kön. Det första är viktigt eftersom det handlar om makt - makt som man kan ha som man och person men sällan som kvinna. (Oj, det blev rörigt där)