tisdag 23 september 2008

Grabbarna grus

Har funderat lite på det där med politiska dynastier. Det var en kompis som förde ämnet på tal när vi var ute och gick en dag. "Märkligt egentligen, i hela det stora landet USA verkar det bara finnas några få familjer som är värdiga presidentämbetet". Ja, tänk Kennedy, Bush och nästan Clinton. Det är väl inte otippat att någon av döttrarna Clinton tar upp den fallna manteln.

I Svergie finns liknande exempel. Bodströmarna är ju ett exempel, Reinfeldts ett annat. Nu ska enligt uppgift Bildts fru kandidera till EU-parlamentet också. Nåja, det är väl inte så konstigt att man har samma intressen som sin fru/man eller att det är lättare om man har rätt kontakter. När det gäller USA så verkar de ju vara nyfikna på monarki och detta är väl så nära de kommer (som väl är).

Värre tycker jag att det är med den politiska trojka som för närvarande verkar styra Sverige på egen hand. Lite av ett kärleksförhållande verkar de ha, Reinfeldt, Borg och Littorin. Om du inte såg Kalla fakta i söndags kanske du blir lite chockad när jag berättar att Totto och Ante varit kompisar sedan barnsben. De hängde som tonåringar och de växte upp och lekte pirater tillsammans. Sedan hittade de Freddan som fullbordade trojkan och de leker vidare.

Borg håller i rodret, Littorin är skeppspojke och glad att få vara med så han gör vad Borg säger åt honom att göra.

Reinfeldt?

Det är inte så lätt att leka tre.

Kanske får han gå på plankan när Borg lekt färdigt med honom.

Inga kommentarer: