onsdag 17 september 2008

Ett eller annat avslöjande

Igår var jag på Sergels torg och lyssnade på ett antal talare som "vittnade" om att de faktiskt värnar mänskliga rättigheter och integritet. Ja, demon handlade som du säkert vet om FRA. De fem folkpartister som på rad gick upp och berättade att de nu har sett ljuset och de inte kommer att göra om misstaget som begicks i våras fick så klart varma applåder. Ja, Birgitta Olsson la ju ner sin röst och Camilla Lindberg röstade ju redan då nej men nu är de tillräckligt många för att faktiskt göra skillnad. De vädjade till regeringen att också lyssna till folket (inte avlyssna folket) och att dra tillbaka, göra om och göra rätt.

Dröm om min förvåning när jag några timmar senare hör Camilla Lindberg i radions P1 där hon berättar att hon ännu inte bestämt hur hon ska göra när proppen kommer. "Jag har ju inte sett den ännu". Va, ska hon plötsligt rösta för tilläggen till en lag som hon några timmar tidigare stått och sagt att hon vill ha bort? Jag fattar ingenting.

Ringer upp en kontakt i det stora huset där makten sägs bo, det vill säga riksdagen. Får veta att folkpartiet efter demonstrationen igår hade gruppmöte, hela riksdagsgruppen var inkallad mitt under riksdagens högtidliga öppnande. Enligt uppgift fortsätter gruppmötet idag. Kanske är det dags för operation övertalning igen, eller är det piskan som ska vina?

Upp till bevis ni som kallar er modiga liberala kvinnor.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag tyckte det talades om "att tillsätta en parlamentarisk utredning" vilket väl brukar sluta med att man är där man började.

Alla smutsiga detaljer sa...

Hm, inte nödvändigtvis. Att begrava i en utredning är en sak men om man tillsätter en utredning med parlamentariker kan man lägga större politiskt tryck på. Sjävlklart är det ingen underkur men jag tror att denna frågan kräver det.