torsdag 25 september 2008

Mina tankar är det sista ni tar!

Jag har alltid varit motståndare till att förbjuda rasistiska organisationer. Jag tror dels att det skulle vara kontraproduktivt men framför allt beror mitt motstånd på att jag anser att tanken måste vara fri. Om du tycker norrlänningar/blekingar/danskar/uzbekier är korkade så står det dig fritt. Om du begår brott så får du ta konsekvenserna. Det är självklart. Men det är för dina handlingar du ska straffas, inte för vad du tänkt.

Så har det också funkat i Sverige. I EU har vår ståndpunkt varit att vi inte går med på lagförslag som gör organisationer kriminella. Med i terroristlagstiftningen efter den 11:e september har denna princip börjat suddas ut. Det förslag som nu snart ska klubbas igenom i riksdagen går steget längre. Nu vill EU faktiskt också förbjuda tankar. Om du säger "spräng hela skiten i luften" så kan det i fel/rätt sammanhang leda till ett långt fängelsestraff.

Seriöst, så här kan vi inte ha det.


Vad är nästa steg? Ska vi hindra folk att diskutera regeringens politik? Får man säga att man vill att kungen ska avgå eller är det högföräderi/terrorism?

Lås in mig i så fall!

Ska vi förbjuda snuskiga fantasier och drömmar också?

Kasta bort nyckeln också!

Drömde nämligen snuskigt (eller kalla det passionerat om du vill) i natt, verkligen. Tänker inte gå in på detaljer men det gick hett till. När jag drog från gardinerna var fönstren immiga. Vet inte om det beror på drömmarna men det skulle inte förvåna mig. Kommer polisen och hämtar mig nu?

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

När man går in på din länk till det här lagförslaget, inser man varför vanligt folk inte har en chans att sätta sig in i vad vissa lagar innebär för oss.
Jag inser att en lagtext måste vara tydligt för att undvika alla tveksamheter om vad som gäller. Men vem som ens läser detta inser vad det betyder? Utom du då. :-)

Ska vi ha en Brain Police?
hk.youtube.com/watch?v=CUjkbKpFF7Q

Eller kanske en Dream Police?
www.youtube.com/watch?v=pWt-zxKqK3U

Alla smutsiga detaljer sa...

Just det, ingen vet och förstår men konsekvenserna blir förödande. Det är en poäng i sig. Inlägget kanske behöver revideras. Kolla här så fattar du: http://www.vansterpartiet.se/content/view/1778/246/

Alla smutsiga detaljer sa...

Föresten, du skriver att en lagtext måste vara tydlig. Det är just det den inte är. Nu har jag ändrat länken så det är lite lättare att fatta konsekvenserna men om någon läser detta och blir nyfiken på lagtexten så finns den på http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=37&doktyp=prop&rm=2008/09&bet=25&dok_id=GW0325

Eva Nygren sa...

Har du sett filmen Till världens ände? Där kan man få sig en tankeställare om drömmar. Bland annat. Wim Wenders har gjort den, Max von Sydow har en av rollerna. Och William Hurt är med. Om du som jag dyrkar honom ...